Sorteer op
Sorteer op 

 

Vijfentwintig jaar geleden maakten de mensen achter INTI kennis met Ecuador. Tegenwoordig werken er hele dorpen voor Inti: meer dan 700 vrouwen die de kleding breien. Het label werd opgricht in 1992. De eigenaars wonen de helft van het jaar in Ecuador, de andere helft brengen ze door in Nederland en bezoeken zij winkels, evenementen, beurzen en bedrijven. Hun collectie is verkrijgbaar in circa 120 winkels door heel Nederland.


Goede match

Inti werkt samen met winkels en verkooppunten die bij hen en hun verhaal passen, zoals Kuyichi, Vielgut (Eindhoven) en Nukahiva (de winkels van Floortje Dessing) en Mevrouw Adriaanse (Den Haag). Bedrijven die, net als zij, een passie hebben voor duurzaamheid en mensen, en die een hart hebben voor handgemaakte kledingstukken en materialen.


Hun materialen en kledingstukken zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit baby alpacawol uit Peru. Elke breister mag een kleine hoeveelheid van deze exclusieve wol houden voor eigen gebruik. De rest wordt zorgvuldig gewogen en verwerkt tot INTI-items. De insteek is om mooie dingen te maken en dat met plezier te doen. En mooie dingen maken kost tijd, daarom maken zij maar één collectie per jaar.Levendige gemeenschap

De vrouwen waarmee zij werken wonen in nogal verlaten dorpen. Hun echtgenoten werken vaak in de steden en zijn doordeweeks weg; de kinderen zijn op school. Door INTI-kleding te vervaardigen, krijgen deze vrouwen een gevoel van doel en hun eigen inkomstenbron. Ze zijn vrij om hun werklast te plannen op basis van hun behoeften en wensen. Dit resulteerde in een aantal zeer levendige gemeenschappen van vrouwen die instructies, ervaringen en technieken uitwisselden, dingen controleerden en samenwerkten. Sommigen van hen breien al meer dan twintig jaar voor Inti. Een zeer bijzondere en een mooie manier van duurzaam ondernemen.

https://www.intiknitwear.com/


 

© 2021 Mevrouw Adriaanse | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Hartelijke groet! Mevrouw Adriaanse