Sorteer op
Sorteer op

 

 

 

 


Ragwears ORGANIC-collectie bestaat uit de natuurlijke stoffen biologisch katoen en bamboe viscose, evenals gerecycled polyester, dat afgedankte synthetische vezels een tweede leven geeft en zo bijdraagt ​​aan afvalvermindering. Ze gebruiken ook duurzame lyocell, linnen en waterbesparende hennep.


Hun biologisch katoen is GOTS-gecertificeerd. Hierbij is het gebruik van pesticiden, fungiciden en herbiciden die schadelijk zijn voor de gezondheid is ten strengste verboden. Alle belanghebbenden in de katoenteelt profiteren hiervan, met name door direct contact met deze agressieve chemicaliën te vermijden. Daarnaast wordt de natuur niet vervuild door onnodige gifstoffen, die anders in het grondwater gaan en langdurige schade toebrengen aan de flora en fauna in de teeltgebieden. Over hun hele assortiment is het aandeel GOTS-gecertificeerde katoen meer dan 30 procent. Biologisch katoen is voor hen 30 tot 35 procent duurder in aanschaf dan conventioneel verbouwde katoen. Zij dragen deze kosten en beschouwen ze als hun bijdrage aan een intact milieu en een investering in de toekomst van onze planeet.


Duurzame alternatieven
Een duurzaam alternatief voor biologisch katoen is bamboe viscose - een extreem snelgroeiende, natuurlijke grondstof die ook antibacterieel is en dus geen gebruik van pesticiden vereist. Viscose is robuust, gemakkelijk te wassen en heeft als bijkomend voordeel dat het goed aanvoelt in contact met de huid.


Ragwear gebruikt ook gerecycled polyester in hun favoriete kledingstukken. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van plasticvervuiling. Waarom doen ze het niet helemaal zonder synthetische vezels? Polyester biedt veel positieve eigenschappen die vooral van pas komen voor de robuustheid, maatvastheid en warmteopslagcapaciteit van hun producten.


De Ragweartruien hebben hun zachtheid te danken aan onder meer lyocell. Deze gladde, zachte en lichte vezel wordt gewonnen uit de pulp van duurzaam beheerde bomen. Lyocell is gemaakt van plantaardige cellulose en is daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Omdat de productie van lyocell in een gesloten kringloop plaatsvindt, gaan er nauwelijks materialen of middelen verloren. Lyocell onderscheidt zich door zijn zachtheid en uitstekende vochtopname en is een comfortabele, veelzijdige en flatterende stof.

Linnen en hennep
Ze gebruiken vooral linnen graag voor hun zomerkleding. Een duurzame stof met een lange geschiedenis, gemaakt van de vezels van de vlasplant. Deze robuuste stof heeft een natuurlijke glans en een ietwat ruwe textuur. Vanwege het ademende en sterk absorberende vermogen wordt het vaak gebruikt om zomerkleding te vervaardigen.


Hennepstof is een van de meest duurzame stoffen ter wereld. Het is dus perfect voor kledingproductie. De plant kan worden gekweekt zonder pesticiden of chemicaliën, heeft niet veel water nodig en groeit snel. De stof combineert verschillende gunstige eigenschappen, waaronder duurzaamheid en UV-bescherming, vochtopname en het verkoelende effect op de huid bij warm weer. Hennep is ook antibacterieel en wordt zachter naarmate je het vaker wast.

https://www.ragwear.com/ 

© 2021 Mevrouw Adriaanse | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Hartelijke groet! Mevrouw Adriaanse