Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina


 

 


Seasalt Cornwall was het eerste modebedrijf dat de Soil Association GOTS-certificering behaalde in 2005. Vervolgens ontwikkelden zij Tin Cloth®, een innovatieve waterdichte stof gemaakt van biologisch katoen. Ze gebruiken sindsdien gerecyclede vezels voor steeds meer van hun producten, waaronder hun zwemassortiment, dat is gemaakt van Repreve® en verschillende Rain-stijlen, gemaakt van hun handelsmerk, gerecycled polyester Tide Cycle®. Beide stoffen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het gebruik van gerecyclede kunststoffen om stof te maken, stoot minder broeikasgassen uit en helpt bij het besparen van water en energie in het productieproces.

D
it seizoen hebben ze verschillende stijlen geïntroduceerd in luxueus zacht en zijdezacht modal. Deze verantwoord geproduceerde stof is gemaakt van houtpulp, afkomstig uit duurzame bosbouw en verwerkt in een gesloten lussysteem, dat chemicaliën opvangt of hergebruikt om watervervuiling te voorkomen.


Hoe het gemaakt is
Ook werkt dit merk aan hoe hun producten gemaakt worden.  Het respecteren van de rechten van werknemers is voor hun zeer belangrijk. Ze bouwen langdurige, zinvolle relaties op met leveranciers en hun interne team voor naleving en ethiek zorgt ervoor dat ze zich houden aan de basisgedragscode van het Ethical Trading Initiative.

Ze ontwerpen al hun collecties in Falmouth en hun belangrijkste fabrikanten bevinden zich in India, Turkije, China, Vietnam en Bulgarije. Ze zijn bezig om hun toeleveringsketen zo duurzaam mogelijk te maken en eisen dat hun leveranciers zich committeren aan hoge normen voor dierenwelzijn. Ze kopen uitsluitend leer en suède in dat een bijproduct is van de voedingsindustrie, waar dieren op een humane manier zijn behandeld, en ze werken samen met een aantal door Leather Working Group geaccrediteerde leerlooierijen. Hun wollen garens zijn afkomstig van boerderijen die geen mulesing beoefenen, en ze gebruiken alleen verantwoorde oogstmethoden zoals knippen en scheren. Ze gebruiken geen Angora in hun producten.

Gemaakt om lang mee te gaan
Het ethos van Seasalt is om mooie en nuttige kleding te creëren die hun klanten seizoen na seizoen kunnen dragen. Van onze oorsprong, het verkopen van werkkleding aan de vissers en kunstenaars van Penzance in Cornwall, hebben ze altijd ontworpen met het oog op duurzaamheid, waarbij ze de voorkeur gaven aan natuurlijke vezels vanwege hun kwaliteit en zachtheid. Ze zijn zich bewust van hun impact en werken er hard aan om nieuwe en duurzame stoffen te vinden die slijtvast zijn. Hun ontwerpteams testen producten grondig op pasvorm en kwaliteit om er zeker van te zijn dat Seasalt Cornwall kledingstukken lang meegaan.


https://www.seasaltcornwall.co.uk/

 

 

 

© 2021 Mevrouw Adriaanse | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Hartelijke groet! Mevrouw Adriaanse